INERT? de Nyamnyam en col·laboració amb Carme Torrent i Blanca Callén

Antic Teatre
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Treballs recents en diversitat de camps de creació fan referència als vincles amb altres espècies, però, quina és la nostra relació amb els objectes quotidians o els materials considerats inerts o sense vida? A INERT?, l’espai es converteix en un gran tapís en el qual es combinen projeccions audiovisuals, fragments textuals i sonors amb objectes reutilitzats i materials recuperats dels magatzems de l’Antic Teatre. Esdevé una instal·lació performativa per repensar la nostra relació i interdependències amb els objectes. I si la distinció entre subjectes i objectes només fos una ficció per justificar la jerarquia d’humans sobre no humans? Com relacionar-nos de maneres més horitzontals amb els objectes considerats inerts?

Ariadna Rodriguez i Iñaki Alvarez són nyamnyam. El seu treball se situa en la cruïlla entre arts en viu, pensament crític i pedagogies. Unint les seves formacions i deformacions en diverses disciplines, el seu treball té com a objectiu promoure la creació, la difracció i l’intercanvi de coneixement a través d’estratègies d’interacció en cada context (g)local en el qual treballen. El 2020 han obert les portes de l’espai nyamnyam a Mieres, Girona.

Carme Torrent: implicada en processos d’aprenentatge, investigació i creació al voltant del cos en relació amb l’entorn. Part important de la seva experiència prové de l’àmbit de l’arquitectura i, en el territori de la dansa, del Body Weather Laboratory, pràctica desenvolupada pel ballarí japonés Min Tanaka. També, col·labora regularment amb Xavier Le Roy en propostes per a espais expositius. El 2022 acaba els estudis de filosofia a la Universitat de Barcelona.

Blanca Callén és investigadora i docent en l’àrea dels estudis socials sobre la ciència i la tecnologia, el disseny i l’acció política col·lectiva. En els últims anys ha treballat al voltant del tema dels residus electrònics en un context d’emergència climàtica. És cofundadora i membre de l’associació Restarters BCN.

Com arribar