Perla

El Maldà
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Dones propietàries de sabers industrials i artesanals, que han entregat el seu cos, la seva joventut i la seva productivitat a la Fàbrica

Perla és un homenatge a les dones obreres que no surten als llibres d’història. Elles seuen ara dins la cuina, treuen una capsa de fotos dels “millors anys de la seva vida” i s’enorgulleixen perquè han pogut donar una carrera a filles i netes; tot i que elles diuen que no saben de lletra.

El nostre poble anava al ritme d’una Fàbrica, la de Las Perlas, i els descansos de les obreres els marcava la seva sirena. Les nostres àvies, amb catorze anys, van entrar a Las Perlas. Treballaren per aixecar les seves llars i acabaren construint una xarxa de suport mutu, d’amistat i se sentiren orgulles de pertànyer a la classe treballadora.

Ara, nosaltres, les seves netes, que també lluitem dins la precarietat laboral, volem que ressoni fort la seva veu, la de les dones propietàries de sabers industrials i artesanals, que han entregat el seu cos, la seva joventut i la seva productivitat a la Fàbrica.

Actrius: Marta Asamar García, Cèlia Castellano Algaba, Noèlia Fajardo Franch i Francesca Vadell Cubells
Dramatúrgia visual: Cia. Les Pinyes
Dramatúrgia textual: Francesca Vadell Cubells
Mirada externa: Mariantònia Salas Brunet
Disseny de llums i de cartell: Marina Collado Bennasar
Distribuidora: Bel Albertí Urrea
Teaser: Ekain Albite Arregi

Com arribar