'Música aquàtica' i 'Música per als reials focs d’artifici' de Händel

Palau de la Música
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

El conjunt barroc Vespres d’Arnadí ens tornaran a demostrar per què és una de les orquestres més reputades d’aquest gènere amb dues obres del repertori: Música Aquàtica i Música per als Reials Focs Artificials de G. F. Händel.

Música aquàtica demostra el domini de Händel com a compositor, amb la seva habilitat per crear melodies vívides i variades i la mestria en l’orquestració. L’obra copsa l’alegria i l’esplendor de l’època barroca, i continua sent apreciada avui dia com una de les seves obres mestres i una de les contribucions més rellevants a la música clàssica.

Händel va escriure la Música per als Reials Focs Artificials l’any 1749 per acompanyar els majestuosos focs d’artifici que il·luminaven el cel de Londres en l’esdeveniment anual dels Reials Focs Artificials, que es realitzava al segle XVIII. Les seves composicions van ser una combinació exquisida de música orquestral, fanfares i valsos, amb melodies captivadores i harmonies majestuoses. L’obra de Händel va saber expressar perfectament l’esperit de la celebració, tot donant vida als colors i al moviment dels focs d’artifici.

Com arribar